Hirdetés

Mennyire egészséges a Rio Mare tonhal?

2014-05-28 14:22:40

A halfogyasztás pozitív élettani hatásai egyre szélesebb körben ismertek, de sajnos Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás csupán évi 4 kilogramm, míg az európai, tengerrel határos országokban ez a szám eléri a 20 kilogrammot is.

A Rio Mare épp ezért elkötelezett híve a halfogyasztás és mediterrán ízek népszerűsítésének, nem véletlen, hogy a márka neve összefonódott a minőséggel. A Rio Mare csakis a legkiválóbb minőségű tonhalat használja fel termékeiben. A halak kiválogatása nagy odafigyeléssel történik, a konzervekbe pedig már csak tiszta olívaolaj és egy csipet só kerül a hal mellett: nincs tartósítószer, se mesterséges ízfokozók. A Rio Mare ráadásul a WWF-fel közösen tesz lépéseket a tengeri ökoszisztéma védelme, a járulékos halászat csökkentése és a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.

A vásárló biztos lehet benne, hogy mindig ellenőrzött forrásból származó tonhalat fogyaszt, ha a Rio Mare termékeit választja. Mivel a hal fehérjében gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, már heti 1-2 adag elfogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák és a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez. A tonhalban található Omega 3 zsírsav pedig segít a fizikai és mentális egészség megőrzésében. Ha ez még nem lenne elég, a hal fontos vitamin- és foszforforrás is, ezért a helyes táplálkozásban kulcsszerepe van.

Kevin Costner és a Rio MareKevin Costner, Oscar-díjas színész, az új nemzetközi arca a Rio Mare-nak. Ő került annak a kampánynak az élére, ami a Rio Mare termékek hibátlan ízét és minőségét hirdeti: „eating well” and „living well”!

 

Egy könnyed receptajánlat:

Orecchiette tészta kápia paprikával, tonhallal és rukkolával

Elkészítési idő: 30 perc

Összetevők: 4 személy részére

350g orecchiette tészta (Rummo) - 160g Rio Mare tonhal olívaolajban - 1 piros és 1 sárga paprika - 1 vöröshagyma - 1 csokor rukkolalevél - 40g extra szűz olívaolaj (Olitalia) –só

1. Bőséges mennyiségű vizet tegyen fel forrni, majd forráskor szórjon a vízbe sót.

2. Csíkozza fel a paprikákat, távolítsa el a szárat és a magokat, aprítsa fel a hagymát.

3. Pirítsa meg a hagymát olajon, adja hozzá a paprikát, sózza meg és magas lángon főzze addig, amíg a paprika megpuhul.

4. Az orecchiette tésztát öntse le a paprikás keverékkel, adja hozzá a lecsepegtetett tonhalat és a rukkolaleveleket, keverje alaposan össze és tálalja.

 

Rio Mare recept