Hirdetés

Újabb éttermet nyitott Budapesten a Vapiano

2013-11-16 22:17:00

Tavaly ünnepelte 5. születésnapját Magyarországon a Vapiano, idén novemberben pedig már újabb éttermet nyitott a mediterrán életérzést kedvelő vendégek legnagyobb örömére. A WestEnd City Centerben megnyílt üzlet a negyedik hazai étterme lesz a világ 4 kontinensének 26 országában immáron 130 Vapianóval rendelkező nemzetközi láncnak.

FRISSESSÉG, MINŐSÉG, KÉNYELEM ÉS A  VAPIANO 2.0 DESIGN


A Vapiano étteremlánc sikerének titka, hogy az alapítók olyan közösségi tereket hoztak létre az éttermekben, ahol nincs dress code, nem kell asztalt foglalni, és a munkaebédtől kezdve a családi vacsoráig sokféle igénynek képesek legyenek megfelelni. Ez a mediterrán életérzés köszön vissza az étterem nevéből is: „Chi va piano va sano e va lontano“, azaz „Aki az életet könnyen és gondtalanul veszi, az tovább és jobban él.

 

 

 

A nemzetközi és hazai siker mindezek mellett a kiváló alkalmazottaknak, a prémium minőségű alapanyagokból, frissen készített ételeknek és az éttermi terek átláthatóságnak is köszönhető, hiszen a Matteo Thun milánói építész által tervezett megoldások is a felszabadult, laza hangulatot tükrözik. A WestEndben nyiló legújabb Vapiano már az étteremláncon világszerte végigsöprő belsőépítészeti modernizáció szempontjai szerint épült, így az eddig csak Bécsben látható izgalmas dizájnváltoztatások most a hazai üzleteket is elérték. Világosabb bútorok, “láthatóbb” dekoráció, élénkebb fények várják a vendégeket. Igazi különlegesség az élő növényekből összeállított zöld fal, és az az építészeti megoldás, ahogy az utcafrontról és a bevásárlóközpontból egyaránt megközelíthető étterem átjárhatóságát megoldották úgy, hogy átvágták a tartófalakat

Több újdonsággal is büszkélkedhet a “westendi” Vapiano. Gondoltak azokra a lurkókra is, akik a szüleikkel együtt  - de mégis egy picit önállóan – szeretnék megismerni az olasz konyha ízeit. Saját sétálókártyák kapnak, önállóan rendelhetnek. Az adagok természetsen kisebbek, viszont az ízek a régiek.

Kitüntető helyet foglal el az étlapon a “Pollo di crema e fungi”, azaz a tejfölös paprikás csirke. Igen, a klasszikus magyar csirkepaprikás belopózott az olasz ízek közé! Itt nem nokedlivel, hanem olasz tésztával, de a hazai paprika és a tejföl tökéletesen megjeleníti a magyar ízvilágot. Nagy kockázatot vállaltak a honi tulajdonosok, ám minden elképzelésüket felülmúlta az elmúlt időszak. A tejfölös paprikás csirke ugyanis letaszította a trónról minden idők legnépszerűbb olasz étkét a Carbonárát. Sőt a világ Vapiánói lassan kezdig felvenni az étlapjukra. Igazi sikersztori annak ellenére, hogy Stockholmban, Vilniusban vagy Szöulban most még nem nagyon tudják pótolni az egyik legfontosabb összetevőt, a magyar tejfölt…