Hirdetés

Villányi Falatok a Villányi-Siklósi Borút szolgáltatóinál

2014-11-14 12:10:04

A Villányi Marketing Műhely október végén a villányi Mandula Étterem és Bor Bárban tartotta meg gondolatindító kreatív workshopját, ahol bemutatkoztak az első „modellek”. November közepétől kerül a borvidék éttermeinek és pincészeteinek kínálatába az új helyi specialitás, a Villányi Falatok névre keresztelt fogás – amely lehet akár előétel, borkorcsolya, vagy desszert - minden esetben villára tálalva kerül a vendég elé.

„A borvidéki alapanyagokra épülő kompozíció közös eleme, hogy a fogásokat minden esetben villán tálalják fel, de hogy végül milyen étel kerül a vendég elé, az az egyes vendéglátóhely konyhafőnökének személyes ízlésére és kreativitására van bízva” – mondta el a helyszínen Pauli Zoltán házigazda.

A workshopon Sárközi Ákos, a Michelin csillagos Borkonyha Étterem konyhafőnöke is bemutatta gondolatindító kreációját: fekete kenyérrel díszített, céklavörösre festett kecskesajttal, zöld alma falatkákkal tálalt bikaherével, valamint nyúlcombra és csülökre komponált finomságokkal inspirálta az egybegyűlteket. A Bock Óbor Étterem részéről Nemesné Barbara konyhafőnök libamájas, céklás, halas falatokat kínált, borra és pezsgőre épülő mártásokkal. Koncz Tamás, a Tenkes Csárda séfje saját gyümölcsökre, mangalica kolbászra és borjúmájra hangolt magyaros falatkákkal és a csárda kedvelt túrógombócával bűvölte el a közönséget, míg a Mandula étterem séf párosa, Kozma Szabolcs és Molnár Péter, hordódongán installált villákon tálalta a házigazda kedvenceit. A Villányi borvidék leglelkesebb pincészetei közül a Malatinszky -, Mokos -, Gere Tamás és Zsolt Pincészetek Villányi Falatkái is hozták a hely szellemét. Volt itt kocsonya, véres hurka, kacsamáj, házi zöldfűszerek, csokis kerti gyümölcsök és sok-sok sikeres ötlet.

A Villányi Falatok összetétele szezonálisan fog változni, a Szent Márton nap utáni időszak minden valószínűséggel a libahúsra és a kiskerti zöldségekre, az újborokra hangolt ízeket csalogatja elő.

Forrás: chefpincer.hu