Hirdetés

Népszerű az online szállásfoglalás, SZÉP Kártyával is

2014-04-01 10:52:00

Nagy népszerűségnek örvendenek a kuponos oldalak, az akciós, online szállásfoglalást kínáló portálok. Az ajánlatok között SZÉP Kártya elfogadóhelyek is szerepelnek. A tavalyi évben az apartmanok, vendégházak voltak a legkeresettebbek.

A nagy szállásportálok kielemezték a 2013-as esztendő belföldi szállásfoglalási eredményeit. Az adatok azt mutatják - írja a szepkartya.hu -, hogy az online szállásközvetítő oldalak és a kuponos, akciós szállásajánlatokat kínáló portálok jelentős mértékben hozzájárultak a turisztikai piac teljesítményének növekedéséhez. Az is elmondható, hogy az idei évre további tizenöt százalékos növekedéssel terveznek.

Az online szállásfoglalási szokásokról az is kiderült, hogy nagy volt a kereslet 2013-ban a családiasabb hangulatú belföldi szálláshelyekre. Az elmúlt év jobban kedvezett a vendégházaknak, apartmanoknak. A nyaralásukat tudatosan tervezők arányában is növekedés figyelhető meg. Nőtt azok száma is, akik a last minute jellegű pihenést részesítik előnyben. Az is megfigyelhető, hogy az akciós belföldi ajánlatokat kínáló portálokon egyre több olyan szállás található, ahol SZÉP Kártyával is lehet fizetni.

Az online foglalás népszerűsége azt eredményezte, hogy további fejlesztéseket eszközölnek a foglalási rendszerrel kapcsolatban. A fejlesztések családbarát foglalási rendszert jelentenek, mert felgyorsul a foglalási folyamat, ha többen is együtt utaznak.

A szállodai foglalásoknál - igény szerint - elindul a valós idejű, a pillanatnyi helyzetet mutató foglalási lehetőség is. Ez nagyrészt a hosszú hétvégék és az ünnepi időszakok esetében nyújthat segítséget a vendégek számára.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek közül sokan vannak jelen ajánlataikkal online szállásportálokon és kuponos oldalakon is. Az ilyen ajánlatok révén a kártyabirokosok még további kedvezményekhez is juthatnak. Mivel a Pihenőkártya egyenlegéből foglalót, előleget is fizetni, a kártyán lévő esetleges régebbi maradványösszegeket is fel tudják használni az utalványkártyával fizető vendégek.

 

Forrás: www.szepkartya.hu