Hirdetés

Országos Csokoládé Fesztivál, 2016. augusztus 26-28.

2016-08-18 06:36:50

Helyszín: Szerencs

Kilencedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek. Soha nem látott programsorozat várja a Szerencsre látogatókat.

 

Sportot és egészséges életmódot népszerűsítő bemutató nyitja a rendezvénysorozatot, melyen a fiatalok kedvenc sportolóikkal találkozhatnak. Nagyszerű sportolók mutatják be tudásukat, és állítanak példát a diákok elé.

Idén ezen a "nulladik napon" (sportnapon) is lesznek fellépők, csütörtökön a Wellhello valamint Majka és Curtis is tiszteletüket teszik a fesztivál közönsége előtt.

A pénteki zenei programok közül ki kell emelni a Szerencsen most először fellépő Omega együttest, mely fennállásának 55. évfordulóját ünnepli. Rendkívül látványos fény- és hangtechnikával lép fel a közönség elé, felidézve a nagy slágereket. Fellép még ezen a napon többek között a Balkan Fanatik, az Ocho Macho, a Republic, a Honeybeast, a Children of Distance, és a Dorothy csapata. Természetesen más zeni világ is megjelenik ezen a napon, hiszen fellép Kis Grófo, de Voksán Virág is szórakoztatni fogja a nagyérdeműt!

 

Szombaton hagyományosan felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat és veterán autókat köszönthetünk.

A megnyitó után helyi, határon innen és túli művészeti csoportok mutatkoznak be a nagyszínpadon.

A fesztiválterületen pedig kezdetét veszi a csokitúra: technológiai bemutatók, édességek kóstolása csábítja az édesszájú látogatókat.

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban kezdetét veszi a Sweet Dance Champion táncverseny, melyet első ízben rendezünk. Reméljük nagy érdeklődés fogja kísérni ezt a rendezvényt is.

Lesz látnivaló bőven, hiszen különféle kézműves bemutatók, Csokoládé Kalandpark várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A régi autók szerelmesei a III. Oldtimer Veteránautó kiállított szépségeit csodálhatják meg.

A csendre és gondolkodásra vágyó látogatókat pedig a II. Sakk Open Csoki Kupa várja, amelyet a Turisztikai Központ épületében rendezünk meg.

A zenei stílusok tekintetében még változatosabb paletta várható, a rock, pop, punk, nemzeti rock és az alternatív irányzatok képviselői mind helyet kapnak a színpadon. Fellép Anna and the Barbies, Tankcsapda, Bëlga, Deák Bill Gyula, Groovehouse, By the Way, Alvin és a Mókusok, Dalriada és Örökség, és még sokan mások. Természetesen a gyermekekről sem feledkezünk meg. Bábszínház, óriásbábosok, ugrálóvár, vidámpark. Itt lesz ismét a 100 Folk Celsius, és a Kolompos együttes is. A hagyományosan általános iskolások részére meghirdetett rajzversenyünkre rekord számú, 767 rajz érkezett. Minden pályázót meghívtunk a fesztiválra, az első helyezettek pedig csokoládé díjazásban, illetve a helyezett alkotások óriásplakáton népszerűsítik a fesztivált.

A szombati programkínálat éjjel sem érhet véget, mivel a bulizókat szabadtéri diszkó, habparti várja.

A vasárnapot a tűzoltók Hagyományőrző versenye nyitja, a Kulcsár Anita Sportcsarnokban pedig a Miss Alpok-Adria szépségverseny megyei fordulóját rendezzük meg.

Ezen a napon is mindenki megtalálhatja a hozzá illő ritmusokat. A Depresszió, a Superstereo, Péterfy Bori és a Loveband, Kowalsky meg a Vega, az Ismerős Arcok és a Fish zenekar is koncertezik. Hagyományosan a szerencsi fiúk, a Hooligans együttes zárja a koncertek hosszú sorát. Azt estet és a fesztivált különleges elemeket tartalmazó tűzijáték teszi feledhetetlenné.

Részletes programok itt olvashatók.