Magas a rosttartalma, gazdag fehérjében, valamint B1, B2, B5, B6 és E vitamintartalma is említésre méltó. Kiváló ásványianyag-forrást is jelent, kálium, foszfor, magnézium, kálcium és nátrium is található benne. A makadámdió a koleszterinszegény diófélék közé tartozik, így fogyasztása a legtöbb diétába bátran beilleszthető.
A jó minőségű makadámdióliszt készítésekor makadámdióból vegyszermentes hidegsajtolás útján kipréselik annak olajtartalmát, majd az így kapott szárazanyagot finom szemcsés állagúra őrlik. Az így kapott magliszt megőrzi a korábban felsorolt pozitív tulajdonságokat gazdag ízvilága mellett.
Szénhidráttartalma gyakorlatilag elhanyagolható. Felhasználásánál vegyük figyelembe intenzív ízét, amely már kisebb mennyiségben is kellemes mogyorós aromát biztosíthat süteményeinknek, édességeinknek.
A maglisztekről összefoglalóan itt olvashat.