A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaA világ legfrissebb salátája
2014-05-31 14:33:12
A Hawaii-i Blue Dragon étteremben lehetőség van „The Living Salad”-ot választani, ami azt jelenti, hogy az asztalhoz egy fadobozban hozzák
Túrógombóc Csepcsányi módra (A Kondorosi Csárda ajánlásával)
2014-05-31 11:31:00
A szitán áttört túrót elkeverem tojással, búzadarával, sóval golyó alakúra formázom, sós forró vízben kifőzöm vajon pirított zsemlemorzsában megforgatom. Tálaláskor
Több mint 15 ezren pálinkáztak a belvárosban
2014-05-30 14:27:14
Négy napon keresztül 27 kiállító, több mint 400 féle párlat és izgalmas zenés produkciók gondoskodott a több, mint 15 ezer
Alföldi bárányleves
2014-05-30 11:24:00
A Tanyacsárda ajánlásával Hozzávalók: 0,50 kg bárányhús, 0,10 kg sárgarépa, 0,10 kg gyökér, 0,05 kg zeller, 0,10kg karfiol, 0,10 kg
Júniusban ismét Főzdefeszt - június 7-9.
2014-05-29 14:37:01
Június 7 – 9 között a Műegyetem előtti Dunaparton kerül megrendezésre a Főzdefeszt sörfesztivált. Ráadásul közös fesztiválként összefognak a Street
Aranyérmet nyert Amerikában a Zip’s sörfőzde
2014-05-29 14:24:46
Május 17-én jelentették be Kentucky első hivatalos sörversenyének eredményét, ahol 30 országból 1000 sör versenyzett egymással.
Csákvári talkedli (tarkedli)
2014-05-29 10:54:00
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojás, 5 dl tej, 10 dkg cukor, olaj vagy zsír a kisütéshez,
Ki nyeri a „Magyarország Legjobb Pálinkája - 2014” címet?
2014-05-28 16:55:58
A Pálinka Nemzeti Tanács szervezésében az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny érzékszervi bírálata során a beérkezett mintákat két napon keresztül
Mennyire egészséges a Rio Mare tonhal?
2014-05-28 14:22:40
A halfogyasztás pozitív élettani hatásai egyre szélesebb körben ismertek, de sajnos Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás csupán évi 4
Édes tarhonya felfújt
2014-05-28 10:42:00
Hozzávalók: 1 l tej 25 dkg tarhonya 3 db tojás 3 púpozott evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor pici vaj
Marhahátszín zöld-diós kadarkával és zöldséges kölessel
2014-05-28 00:00:00
Vendég-séfjeink mindig elkápráztatnak minket! Ezúttal is "így jártunk" - és közben még megismerkedhettünk a zöld dióval is!!! Borral főzők előnyben!!!
Veszprémi rucás káposzta - Lila Akác Vendégház ajánlásával
2014-05-27 10:32:00
Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2
Füstös-szaunában sült lazac és húsok
2014-05-26 14:57:00
Ezeket otthon is el lehet készíteni, de a füstös szaunában készítve lesznek igazán porhanyósak és ízletesek. Érdemes megkóstolni.
Karjalai pirog
2014-05-25 14:53:00
A finnek egyik közkedvelt, majdhogynem nemzeti eledele. Finnországban szinte nincs olyan rendezvény, ahol legalább a mini (koktél) változatát ne tálalnák
Pohárkrém (verrine)
2014-05-24 14:24:55
A pohárkrém az egyik legegyszerűbben elkészíthető desszert, gyakorlatilag minden desszertalapanyagból készíthetjük, a variációknak csak a fantáziánk szabhat határt.
Mämmi - finn böjti édesség
2014-05-23 14:48:00
Régen, amikor még Finnország is katolikus ország volt, ez volt az egyik legegyszerűbb böjti étel. Ma már az emberek nem
Kemencés langalló
2014-05-22 14:46:00
Kemencés langalló szintén az egyik legkedveltebb ételünk rendezvényeken, vendégváró fogásnak - amíg a többi étel elkészül- kiváló.
Almával töltött csirkecombok párolt rizzsel, kertészsalátával
2014-05-22 14:39:00
Megfelelő számú csirke felsőcomb bőre alá almaszeletet teszünk, sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk, egy-két rozmaring-szárat teszünk rá, meghintjük olajjal, és sütőben
Népi Íz-őrző Napok - Tájjellegű ételek kóstolója, Időpont: 2014. június 14-15.
2014-05-22 14:35:00
A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint
Kazári Laska Fesztivál és Tócsni Parti, 2014. május 31.
2014-05-22 09:42:00
Helyszín: Kazár A Kazárra látogató vendégeket népi zenekarok, és hagyományőrző csoportok szórakoztatják. Több helyen lesz laska- és tócsni kóstoló, hozzá