A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaOsztrák zsemlegombóc
2010-12-31 13:36:00
Klasszikus, megunhatatlan köret. Igazán megbízható forrásból. Ennyi a siker kulcsa. Szerintünk.
Főtt tészta
2010-12-22 18:21:00
Alapfok: hőfok, időtartam, tésztakeménység. Nem ördöngősség, csak egy kis gyakorlat kell hozzá. Megszerzésével az első lépés is megtörtént a Mesterré válás irányába...
Velence télen
2010-12-20 12:14:00
Hogy mit keres Oz és felesége Velencében télen? Először is békét, nyugalmat, és persze gasztronómiai, lelki élvezeteket. Ausztriában már hetek
A Nemes Pálinka Manufaktúrájában, Kecskeméten
2010-12-14 12:24:00
Újságíró kollégákkal külön busszal indultunk Kecskemétre, hogy a helyszínen „teszteljük” Zwack Sándor Nemes Pálinkáját (ZSNP).
Lazac
2010-12-13 23:21:00
Édesvízben születik, majd a tengerbe vándorol, ahonnan az ívás idejére visszatér az édesvízbe, oda, ahol született.
Ponty
2010-12-13 23:17:00
Húsa általános kedvelt, jóízű, kissé szálkás. A nagyobb, idősebb példányok zsírosak lehetnek.
Vaddisznó
2010-12-13 01:25:00
A kis aranyos, csíkos hátú malacból akár 350 kilós disznó is lehet. Ekkor már meglehetősen félelmetes.
Őz
2010-12-13 01:20:00
Kecses termetű vad, mesék kedves szereplője. Nappal rejtőzik, éjjel barangol, leveleket, rügyeket eszik, a vetéseken csemegéz magának ezt-azt.
L’Etivaz, az Alpok sajtja
2010-12-12 00:11:00
Óra, sapka, bicska, csokoládé. E négy dolog bizonyára azonnal beugrik, ha Svájcra gondolunk.
Hoisin-szósz
2010-12-10 00:58:00
Az ázsiai konyha kedvelt ízesítője, fűszeres szósz.
Pisztráng
2010-12-08 00:03:00
A csermely halkan zúgott... - bizony, Schubert még dalt is írt erről az igen-igen ízletes húsú halról.
Kínai kel
2010-12-07 20:01:00
Sokkal ritkábban fogyasztjuk, mint a fejes salátát, noha egész télen kapható, viszonylag olcsó, és sokoldalúan felhasználható.
Kelkáposzta
2010-12-07 19:54:00
A kelkáposzta - legyünk őszinték - legtöbbeknél nem tartozik a nagy kedvencek közé. Talán nem visszafordíthatatlanul.
Karalábé
2010-12-07 19:51:00
Ásványi anyagokban gazdag, hazánkban őshonos káposztaféle. Szinte egész évben kapható.
Fejes káposzta
2010-12-07 19:05:00
Azaz fehér vagy édes káposzta. Egyik legjobb téli vitaminforrásunk, a rómaiak és az egyiptomiak is fogyasztották.
Cikória
2010-12-07 19:00:00
Kávéalapanyagként a XVII. század óta ismert, a babkávé helyettesítésére alkalmazták. Maci kávé, ismerős?
Cékla
2010-12-07 18:47:00
A cékláról elsősorban a savanyúság ugrik be mindenkinek, noha ennél sokkal többre érdemes: egyik legértékesebb téli vitaminforrásunk.
Burgonya
2010-12-07 18:40:00
Hívják krumplinak, kolompérnak, pityókának, földialmának is; sokáig azt hitték róla, mérgező, és csak dísznövényként termesztették.
Dió
2010-12-07 18:23:00
Jó néha csak úgy rágcsálni, salátában enni, borhoz egy kis sajttal, sütiben, vagy akár húsételekhez.
Grépfrút
2010-12-07 18:14:00
Tud valaki még egy olyan természetes "gyógyszert", amely egyszerre jó fogszuvasodás megelőzésére és lábgomba kezelésére?