A laptopkonyha.hu-t kedveli:
Archívum
visszaÁnizs
2010-10-28 22:31:00
Fűszerekkel kapcsolatban nem ritka szófordulat, hogy "már az ókori Egyiptomiak is..."; hát az ánizs sem kivétel ez alól.
Belsőségek
2010-10-28 20:03:00
A húsneműek között a belsőségek váltják ki a legtöbb ellenérzést amúgy húsevő embertársaink jórészéből.
Csirkehús
2010-10-28 19:14:00
A csirke a magyar konyhákban leggyakrabban előforduló szárnyas; könnyen beszerezhető, változatosan, és a legtöbb módon gyorsan elkészíthető.
Bárányhús
2010-10-28 17:18:00
A birkát egyéves koráig nevezzük báránynak. Húsa ízletes, változatosan elkészíthető. Míg a török és az arab konyha általánosan használja, nálunk
Kapribogyó
2010-10-27 21:55:00
A kapribogyó a Dél-Európában és a Földközi-tenger partvidékén honos kapricserje ecetben, sóban, olajban tartósított, még ki nem nyílott, fonnyasztott bimbója.
Rákfajták
2010-10-27 21:27:00
Állítólag a friss rákok az „r” betűs hónapokban a legfinomabbak.
Paradicsom
2010-10-27 20:14:00
Zöldség vagy gyümölcs? Bár első blikkre sokan rávágják, hogy zöldség, szakemberek szerint botanikai szempontból egyértelműen gyümölcs; az amerikai legfelsőbb bíróság
Fokhagyma
2010-10-27 18:52:00
Azt mindenki tudja, hogy a fokhagyma rendkívül egészséges, mindenféle bajokra jó; káliumot, B1-, B6-, C- és K-vitamint és szelént tartalmaz,
Szürkemarha
2010-10-27 10:31:00
Aki azt hitte, a szürkemarha hungarikum, hát tévedett: az EU nem ismerte el annak, mivel Olaszország már bejegyeztette nemzeti állatként.
KAJSZIBARACK
2010-10-22 12:02:00
Másnéven "arany gyümölcs".
ZÖLDSÉGEK
2010-10-22 12:00:00
Ma egyre több szó esik a szervezet méregtelenítéséről, lúgosításáról, amelyhez a zöldségek bőséges fogyasztását ajánljuk.
VÖRÖSHAGYMA
2010-10-22 11:59:00
A magyar ételek egyik legfontosabb ízesítő fűszere és a magyar kertek elmaradhatatlan növénye a vöröshagyma.
PARADICSOM
2010-10-22 11:57:00
Kezdetben dísznövény volt, a 18. sz. második felében a főúri és a polgári kertekben dísznövényként termesztették.
PAPRIKA
2010-10-22 11:55:00
A legjelentősebb Magyarországi fűszernövény és az egyik leggyakrabban fogyasztott zöldségféle.
CSÍRÁK
2010-10-22 10:28:00
A csírák történelme egyidős a magokat fogyasztó emberi társadalommal.
A CSÖKKENTETT KALÓRIÁJÚ ÉTREND LASSÍTJA AZ ÖREGEDÉST
2010-10-22 10:26:00
Kevesebb korral összefüggő betegség vár a csökkentett kalóriájú étrenden élő majmokra, és magasabb a várható élettartamuk is – állapították meg
A D VITAMIN SZEREPE EGÉSZSÉGÜNKBEN
2010-10-22 10:22:00
A British Medical Journal-ban közölt és a Science Daily által is ismertetett eredmények szerint a legmagasabb D-vitamin vérszintű személyekből álló
A MÁK GYÓGYÍTÓ HATÁSA
2010-10-22 10:20:00
A mák olajának rendkívül magas a foszfor tartalma, amely segíti a kalcium hatékony felszívódását, és a csontokba beépülését. Ezért, tanácsos
Gyulladáscsökkentő narancslé
2010-10-22 10:19:00
Sikeresen gátolja a friss narancslé az egészségtelen, zsíros, cukros ételek okozta érkárosodást. A biztató laboratóriumi vizsgálatok eredményeit az American Journal
„Az egészséges is lehet finom”
2010-10-22 10:18:00
Az Egészségügyi Minisztérium által támogatott, „Az egészséges is lehet finom” program keretében az iskolások oktatás mellett automatából juthattak olcsón gyümölcshöz,