Hirdetés

Makadámdióliszt

Az Ausztráliában őshonos makadámia fa terméséből készül. A fa elég későn, csak 7-10 éves korától hoz termést megfelelő termesztési körülmények között. A makadámdió kinézete és íze is leginkább a törökmogyoróéhoz hasonlítható, különlegesen finom.

A jó minőségű makadámdióliszt készítésekor makadámdióból vegyszermentes hidegsajtolás útján kipréselik annak olajtartalmát, majd az így kapott szárazanyagot finom szemcsés állagúra őrlik. Az így kapott magliszt megőrzi a korábban felsorolt pozitív tulajdonságokat gazdag ízvilága mellett.

Szénhidráttartalma gyakorlatilag elhanyagolható. Felhasználásánál vegyük figyelembe intenzív ízét, amely már kisebb mennyiségben is kellemes mogyorós aromát biztosíthat süteményeinknek, édességeinknek.

Egészsége séletmód szempontjából itt olvashat a makadámdiólisztről.

A maglisztekről összefoglalóan itt olvashat.